Duurzaamheid bij Karlas Fietsen

Duurzaamheid bij Karlas Fietsen houdt in dat wij als bedrijf op allerlei mogelijke manieren proberen op een verantwoorde wijze om te gaan met onder meer energie, veiligheid, milieu en maatschappij.


Duurzaamheid bij Karlas Fietsen


Duurzaamheid staat bij Karlas Fietsen hoog in het vaandel. Duurzaamheid houdt voor ons in dat wij als bedrijf op allerlei mogelijke manieren proberen op een verantwoorde wijze om te gaan met onder meer energie, veiligheid, milieu en maatschappij. Hieronder volgen enkele voorbeelden waar wij als Karlas Fietsen aandacht aan geven in het kader van duurzaamheid.

Groene stroom

Karlas Fietsen wekt haar eigen stroom op door middel van zonnepanelen.


Bewust omgaan met elektrische apparaten en licht

We maken vrijwel alleen nog maar gebruik van LED-lampen, schakelen de computers en apparaten uit wanneer deze niet meer gebruikt worden en gebruiken stekkerblokken met tijdschakelaars.


Scheiden en recyclen

We hebben speciale afvalbakken voor verschillende soorten vuil, denk aan papier, plastic, maar ook voor metaal. Defecte accu's en niet meer repareerbare fietsen worden bij ons ook op een speciale manier afgevoerd. Wist je dat wij onze banden ook duurzaam afvoeren? Naast het terugsturen naar de leverancier Schwalbe waar ze gerecycled worden, worden ze ook veelvuldig opgehaald door klanten voor bijvoorbeeld knutselprojecten of gymnastieke oefeningen.
Naast dat we ons afval scheiden, proberen we eigenlijk in de stap daarvoor al impact te maken: het voorkomen dat de spullen afval worden. Dit doen we door zoveel mogelijk producten te repareren en hergebruiken. Fietsen worden in onze werkplaats zoveel mogelijk opgeknapt. Indien de fiets als geheel niet meer bruikbaar is, worden de nog werkende spullen van de fiets gedemonteerd en gebruikt voor bijvoorbeeld het opknappen van tweedehands fietsen, die we vervolgens weer kunnen verkopen. Op die manier werken we zo duurzaam mogelijk en gaat er zo min mogelijk verloren. Ook kunnen we daardoor fietsen aanbieden in allerlei prijssegmenten, ook voor de kleine portemonnee. Als de spullen echt niet meer bruikbaar zijn, voeren we ze op de meest verantwoorde manier af.


Overige aandachtspunten

Karlas Fietsen probeert als bedrijf op allerlei manieren zoveel mogelijk impact te maken. We proberen stapsgewijs allerlei aspecten in verschillende processen te verduurzamen. Dat betekent natuurlijk ook dat er altijd ruimte is voor verbeterpunten. Onlangs zijn we bijvoorbeeld overgestapt op zoveel mogelijk digitaal factureren en dubbelzijdig printen. Op deze manier besparen we een hoop papier. Tenslotte hebben we een aantal producten aan ons assortiment toegevoegd die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Zorgeloos fietsen: waarom het verzekeren van je fiets een slimme keuze is

Fietsen is in Nederland een populaire manier van vervoer. Het is een gezonde en duurzame manier om je te verplaatsen, of je nu naar je werk gaat of lekker een fietstocht maakt in je vrije tijd. Maar wat als je fiets gestolen wordt of beschadigd raakt? Een fietsverzekering kan dan uitkomst bieden.

Elektrische fietsaccu: waar moet je op letten?

Elektrische fietsen worden steeds populairder onder fietsliefhebbers en woon-werkverkeer. De elektrische fiets biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele fietsen, zoals minder inspanning en een groter bereik. Een van de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets is de accu. Het is dan ook belangrijk om goed voor de accu te zorgen, zodat deze zo lang mogelijk meegaat en optimaal blijft presteren.

Uitgelicht Januari 2023: Gazelle HeavydutyNL C7 HMB Best getest!

Het AD heeft in hun test over schoolfietsen de HeavyDutyNL C7 HMB verkozen tot beste elektrische transportfiets. “Een mooie complete transportfiets waar alles aan klopt” aldus het testpanel.

Uitgelicht September 2022: Gazelle Bloom

Snel leverbaar: familiefiets Gazelle Bloom C7

Chamonix T10 HMS wint Beste Koop AD Fietstest 2022

De Gazelle Chamonix T10 HMS wint in de AD Fietstest 2022 'Beste Koop' in de categorie Elektrische toerfietsen en wordt beoordeeld met een 7,8!

Uitgelicht Juli 2022: de Gazelle Paris C7+ HMB

DIRECT LEVERBAAR - Met de nieuwe Paris C7+ HMB toont Gazelle overtuigend aan dat een e-bike van topkwaliteit ook met beperkt budget te realiseren is. Met de + hebben de ontwerpers van Gazelle er een schepje bovenop gedaan: meer ondersteuning, meer comfort en meer bedieningsgemak.

Uitgelicht April 2022: Sparta A-Shine Energy M8b

Klaar voor een soepele rit met de kracht van een 50Nm Bosch middenmotor? De stijlvolle A-shine Energy is een van de beste én meest complete e-bikes.

Uitgelicht Maart 2022: Gazelle Makki Load HMB (leverbaar vanaf 1 april!)

De elektrische bakfiets van Gazelle is leverbaar vanaf 1 april 2022! Makki is ontworpen met input van ouders en kinderen als uitgangspunt. Hierdoor is Makki geen gewone elektrische bakfiets, maar een bakfiets waar jij én je kinderen elke keer weer met veel plezier gebruik van maken. Er is alle aandacht gegeven aan veiligheid en comfort, voor zowel jou als je kleintje(s). En met een doordacht pakket aan accessoires durf je het aan je tweede auto te vervangen voor Makki.

NIEUW: EXTRA BOSCH ACCUBEVEILIGING LOCKRIDE

Ebike accu's zijn erg populair, helaas ook onder de dieven. Verklein daarom de kans op diefstal van je accu met extra beveiliging door middel van een Lockride slot. Al vanaf 99,95 bescherm je jouw accu tegen diefstal.

Uitgelicht Februari 2022: Batavus Fier 2

Direct leverbaar! Maak kennis met de nieuwe Batavus Fier. Deze veelzijdige bakfiets is de ideale oplossing om samen met het hele gezin lekker op uit te gaan. Voorzien van veel veilige functies zoals een railsysteem, schijfremmen en veilige verlichting zodat jij elk avontuur kan overwinnen.

Uitgelicht Januari 2022: Gazelle Bloom HMS

Liefst wil je een fiets voor het leven, toch? Een stoere familiefiets, waarmee je onder alle omstandigheden moeiteloos en supercomfortabel kunt rijden: alleen, met alle boodschappen en een of twee kinderen. Een fiets waarmee je overal voor de dag kunt komen. Helemaal Gazelle: veilig, comfortabel en in markant design.

De Gazelle Chamonix is weer leverbaar, prijs vanaf € 999,-


Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt best getest in de ADR fietstest 2021!

.. en uiteraard bij ons te koop! Maak een afspraak om een proefrit te maken.

Karlas Fietsen 25 jaar!

Van 8 tot en met 13 april 2019 vierden wij het 25-jarig jubileum van Karlas Fietsen. Tijdens deze feestweek kreeg u bij aanschaf van een elektrische fiets een actiepakket dat bestaat uit een diefstal en casco verzekering voor één jaar, een gratis kettingslot en maar liefst 2 gratis servicebeurten. En dat alles onder het genot van een lekker kopje koffie en gebak!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Openingstijden

Maandag:  13:00 - 18:00
Dinsdag:  08:30 - 18:00
Woensdag:  08:30 - 18:00
Donderdag:  08:30 - 18:00
Vrijdag:  08:30 - 18:00
Zaterdag:  08:30 - 17:00
Zondag:  Gesloten
 
Wij zijn gesloten op de volgende feestdagen:

Eerste en Tweede Paasdag
Koningsdag
Hemelvaartsdag
Eerste en Tweede Pinksterdag
Eerste en Tweede Kerstdag
Nieuwjaarsdag

Op Kerstavond 24 december en Oudjaarsdag 31 december zijn wij geopend tot 15:00